BANGUNLAH PEMIMPIN MELAYU YANG HIDUP DALAM MATRIX DAP.


Tidakkah engkau (hairan) melihat (wahai Muhammad) orang-orang (munafik) yang mendakwa bahawa mereka telah beriman kepada Al-Quran yang telah diturunkan kepadamu dan kepada (Kitab-kitab) yang telah diturunkan dahulu daripadamu? Mereka suka hendak berhakim kepada Taghut, padahal mereka telah diperintahkan supaya kufur ingkar kepada Taghut itu. Dan Syaitan pula sentiasa hendak menyesatkan mereka dengan kesesatan yang amat jauh. (An-Nisaa' 4:60)

Hari Ini kita buka artikel minggu Ini dengan sepotong ayat dari Al Quran,  bukanlah tujuan untuk berceramah tetapi sebagai rujukan kepada pembentangan hujahan ringkas artikel minggu Ini. Walau bagaimanapun Semuanya terserah pada empunya diri pembaca artikel kami yang kali Ini yang agak panjang. Bagi menjelaskan secara terperinci maksud THAGUT  kami serahkan kepada ustaz ustaz dan pembaca sendiri  mengupas dari aspek Kerohanian. Kami lebih tertarik kepada psikologi radiasi persepsi. THAGUT menurut tafsiran terus dari aspek bahasa berasal dari perkataan thugyan yang bermaksud melampaui batas. Terminologi Thagut dalam kamus lisan al-Arab adalah sesuatu yang disembah selain Allah SWT dan setiap pemimpin. Ibnu al-Qayyim juga menjelaskan THAGUT merupakan apa saja perlakuan individu secara melampaui batas, kepada sesuatu yang disembah (diibadahi), diikuti, dan ditaati. 
Berdasarkan beberapa definisi tersebut, dapat kita fahamkan bahawa setiap yang disembah atau ditaati selain Allah dan dia menerima untuk disembah dan ditaati menjadikan dirinya  adalah THAGUT. Oleh kerana itu, THAGUT sudah jelas kekafirannya kerana ia menjadi saingan Allah. Bagaimana keadaan kita semua hari In taat dan taksub nya sebagai orang islam kepada LIm Kit Siang? 

Penyertaan orang Melayu ke dalam sebuah parti yang dilihat membawa imej cauvinis iaitu DAP sering menjadi perhatian banyak pihak dan pengkritik. Walaupun DAP telah Berjaya menarik penyertaan golongan Melayu sejak era 1970-an, gelombang penyertaan kedua selepas Pilihan Raya Umum ke-12 pada 2008 menjadi perhatian ramai.Selepas PRU14 dan segala kemungkaran dan  penindasan telah berlaku, hairannya kenapa kita perlu akur kepada DAP. Jika sebelum ini Mereka berselindung dengan senyuman hari Ini terbukti pelbagai kepincangan telah berlaku. Tiada undang undang yang boleh menyekat DAP hari ini. Setiap perkara yang mereka lakukan pasti terlepas dan DAP hari ini boleh mengarahkan sesiapa sahaja demi matlamat politik parti. Hari Ini Malaysia patuh kepada pentadbiran DAP yang berselindung dibelakang Tun Mahathir, Boneka melayu mereka. Harapan  agar pemimpin yang teringin untuk menjadi Perdana Menteri tidak akan  duduk dibawah telunjuk LiM kit Siang. Kami faham BERSATU kurang kerusi.
Bukalah mata saudara semua dan Cuba Ingatkan isu  yang hangat dari DAP Seperti isu Terowong, Tambak laut, Banglo, rogol, mencuri  dan yang terbaru Adun DAP Pengganas LTTE,  komik propaganda dan Tanah Kg. Baru yang mempunyai niat terselindung untuk menundukkan generasi Melayu akan datang. Pelbagai tentangan dari rakyat  tetapi semua ini tidak memberi kesan Lim kit Siang yang licik didalam memperluaskan pengaruh DAP. Tambahan Hari Ini mereka mempunyai ramai tokoh muda Melayu yang sanggup menjadi agen menyebarkan pengaruh DAP  dengan rela hati mempertahankan DAP. LIm kit Siang hanya timbul untuk memberi amaran kepada peringkat tertinggi kerajaan. Hari Ini semua yang melompat sudah pun duduk. Adakah kita masih tidak nampak? 

Kami pembangkang tidak akan henti memastikan Keadilan itu ditegakkan. Kecairan politik telah menyebabkan berlakunya peningkatan keterhubungan dan persaudaraan transetnik dalam lanskap politik Malaysia. Golongan Melayu yang menyertai DAP dalam gelombang kedua ini dianggap sebagai generasi pascaetnik. Kepada kelompok anak muda yang cuba merealisasikan projek pascaetnik yang dilaksanakan DAP. Mereka ditandai dengan identiti hibrid dan penyertaan yang didasarkan atas semangat sukarela  kecenderungan menolak afiliasi yang kekal, kecurigaan terhadap naratif yang dipaksakan dan penekanan kepada nasionalisme sivik.

Bangunlah dari matrix DAP Itu. Semua Itu hanyalah pembohongan untuk mengawal dan memperluaskan cengkaman Lim Kit Siang dan DAP agar misi Malaysia for Malaysia tercapai seorang pendatang bekas komunis  yang hari ini cukup berkuasa.  Dengan pengaruh dan kuasa yang dimilikinya sebagai Presiden DAP jawatan yang tidak pernah dipegang oleh orang lain. Seorang diktator.  Sedar atau tidak Projek pascaetnik Itu bagaimanapun dilihat bermasalah kerana ianya ditemui dalam kelompok ahli Melayu sahaja berbanding kelompok majoriti dalam DAP. Masyarakat cina tegar ahli DAP tidak mahu menerima idea tersebut. Tetapi terpaksa kerana Lim Kit Siang  ingin memperluaskan kuasa dan mempengaruhi orang melayu dengan agen agen calon pemimpin Melayunya. 
Dengan tentangan darI UMNO dan PAS hari ini bermula dari kempen ICERD. DAP sering kali terjebak dalam kesukaran untuk menyesuaikan realpolitik parti itu dengan trajektori dan grid pengalaman Melayu-Islam. Jadi yang membingungkan kita hari ini bagaimana pemimpin melayu melayu Islam Ini boleh bersekongkol dengan DAP dan patuh kepada LIm Kit Siang.  Kami menyeru semua pemimpin Melayu islam yang akur dengan DAP untuk meninggalkan tanggungjawab serta komitmen anda kepada DAP. Perjuangkalah Hak rakyat ketika kamu masih berkuasa. Bersatulah dan yakinlah dengan perubahan yang akan dibawakan. Dengan kehebatan dan pengaruh yang ada didalam diri kamu, kita mampu memecahkan cengkaman Perdana Menteri dalam kelambu LIm kit Siang dan memastikan Masa depan anak anak bangsa generasi melayu seterusnya terselamat dari THAGUT Ini. Kamibsudahi  juga dengan sepotong ayat Al  Quran untuk renungan semua. HM

"Wahai orang-orang yang beriman! Hendaklah kamu menjadi orang-orang yang sentiasa menegakkan keadilan, lagi menjadi saksi (yang menerangkan kebenaran) kerana Allah, sekalipun terhadap diri kamu sendiri, atau ibu bapa dan kaum kerabat kamu. Kalaulah orang (yang didakwa) itu kaya atau miskin (maka janganlah kamu terhalang daripada menjadi saksi yang memperkatakan kebenaran disebabkan kamu bertimbang rasa), kerana Allah lebih bertimbang rasa kepada keduanya. Oleh itu, janganlah kamu turutkan hawa nafsu supaya kamu tidak menyeleweng dari keadilan. Dan jika kamu memutar-balikkan keterangan ataupun enggan (daripada menjadi saksi), maka sesungguhnya Allah sentiasa Mengetahui dengan mendalam akan apa yang kamu lakukan." (An-Nisaa' 4:135)
#kakiterjah #sinisubang #pemudaumnosubang #kamibukanrobot #penghasutsubang #penghasut

No comments